Wat zijn kogelgewrichten?

Wat zijn kogelgewrichten

Wat zijn kogelgewrichten? We kennen dit fenomeen in eerste instantie van onze heupen: een unieke constructie met een balhoofd, een gewricht dat de bolle kant van het ene bot in het kommetje van de ander laat roteren. Hierdoor kunnen ze krachtige bewegingen maken en hoge druk opvangen. Als we het hebben over de technische, mechanische of industriƫle toepassing, dan zijn kogelgewrichten bij het grote publiek vooral bekend als onderdeel uit uw auto. Denk hierbij onder meer aan de gasveren van uw carrosserie.

Volgens hetzelfde principe als de menselijke heup wordt deze mechanische werking van de kom en de kogel al lange tijd succesvol gebruikt in de techniek en industrie en worden daar ook wel bolscharnieren genoemd. Kogelgewrichten zijn de ultieme oplossing voor een verbinding die in meerdere richtingen moet manoeuvreren. Voorwaarde daarbij is een lange levensduur, want bij bijvoorbeeld machines in de industrie moeten dit soort constructies immers doorlopend kunnen werken zonder dat noemenswaardige slijtage optreedt.

Tip: altijd hoge kwaliteit kogelgewrichten kopen

Vanwege het grote nut en de praktische afhankelijkheid is in industrie en bedrijfsleven grote vraag naar kwalitatief hoogstaande kogelgewrichten. Een productieproces of de machinerie moet immers draaien met hoge efficiency en betrouwbaarheid. Zoek daarom als ondernemer een goede aanbieder van dot soort producten. Een specialist van technische huize die uw taal spreekt en uw behoefte begrijpt.

Kogelgewrichten zijn immers een vitaal onderdeel van de aandrijving van machines en diverse andere toepassingen. Een goede leverancier in kogelgewrichten en andere aandrijftechniek kan u vaak helpen bij periodiek onderhoud of biedt u daartoe zelfs gunstige contracten aan, zodat u op termijn voordeliger uit bent en de gehele behandeling, verzorging en onderhoud met een gerust hart kunt uitbesteden.

Kogelgewrichten zijn tevens bekend onder de namen cardankoppeling of kruiskoppeling. Deze zijn leverbaar bij de expert in verschillende opties, zoals een enkele of een dubbele versie. Bekende A-merken kogelgewrichten zijn Mario Ferrie, SASS, Elbe en GKN. Hopelijk heeft u nu antwoord op de vraag: wat zijn kogelgewrichten?