De voordelen van een Magento webshop

Magento webshop voordelen

Wat zijn de voordelen van een Magento webshop? Waarom is dit open source platform voor e-commerce zo populair bij elke ondernemer die online succesvol wil zijn? We leggen je een tiental voordelen uit van een Magento webshop qua gebruiksgemak, veiligheid, betaalopties en SEO-mogelijkheden. Hierdoor zal je duidelijk worden waarom veel webwinkels tegenwoordig een keuze maken voor Magento.

Omdat het zoekgedrag steeds meer verschuift naar mobiele devices is het recente Magento 2 daar volledig op ingericht. Je webwinkel is voldoet daarmee aan de huidige responsive en mobile first eisen van deze tijd.

Magento is meestal gratis en kent handige SEO opties

De mogelijkheden voor onder meer SEO zijn zeker in Magento 2 uitstekend voor jouw resultaten en tijdwinst. Zo kun je Robots.txt ermee beheren, zijn Adwords en Google Analytics geïntegreerd en kun je zonder gedoe verkoopstatistieken inzien.

Bij veel toepassingen en modules is Magento gratis en vaak zijn er geen licentiekosten. Alleen bedrijven die de meer bijzondere toepassingen willen moeten hiervoor betalen, maar dit kan op zijn beurt weer flink renderen en geeft de webshop een heel persoonlijk eigen smoelwerk.

Magento is zeer ondernemersvriendelijk

Magento is ook voor de minder computervaardige webwinkelier flexibel, intuïtief en gebruiksvriendelijk. Zaken als voorraadbeheer en de klantgegevens zijn uitstekend georganiseerd. Een ander voordeel is dat webondernemers social media op makkelijke wijze kunnen combineren met Magento. Ook heeft het platform vele functionaliteiten die ideaal zijn als je je webwinkel zou willen verbeteren of uitbreiden. Vanwege de open source opzet wordt het systeem nog dagelijks verbeterd en aangevuld met nieuwe extensies die meestal gratis zijn.

Magento biedt een keur aan opties om bepaalde specifieke zaken aan jouw webshop te kunnen aanpassen. Ook kun je meerdere webshops onder één account beheren. Er zijn koppelingen voor de meeste betaalsystemen en er is ondersteuning in meerdere talen en voor verschillende valuta.

Magento is veilig voor zowel klant als ondernemer

De veiligheid qua afrekenen, administratie en internetcriminaliteit is in Magento 2 aanzienlijk verbeterd voor zowel ondernemer als klant. Zodra klanten of de media op de hoogte zijn van een onveilige webwinkel dan is het alle hens aan dek, maar de klantvriendelijke betaalopties van de huidige Magento-norm zijn veiliger en kennen door een lager aantal klikhandelingen minder klanten die afhaken.

Wil je een Magento webshop laten maken waar je veel voordelen uit haalt, ga dan eens om tafel met een deskundig internetbedrijf. Een expert in Magento kan geheel passend bij jouw webwinkel maatwerk leveren. Hierdoor kun je tegen een acceptabele investering beter scoren met je online winkel. Verbeter je webshop en kom snel in actie!